Zomer

Pressegersee

Pressegersee

De Pressegger See is een echte familiebestemming. Het water van de Pressegger See heeft een temperatuur tot wel 28 graden. Rondom de Pressegger See vind je meerdere stranden waar je in de zomer heerlijk kunt ontspannen. Natuurlijk kun je naast ontspannen op het strand en zwemmen in het meer ook een sup of kano huren. Ook leuk: doe eens een keer mee met een surfles! Eén bezienswaardigheid aan de Pressegger See mag je zeker niet overslaan: Kärtner Erlebnispark. Dit avonturenpark is één grote speeltuin met meerdere leuke toestellen en attracties.

Openlucht zwembad

Het openlucht zwembad Aquarena met wellness center ligt op zo’n 250 meter van het chalet. Het zwembad heeft zowel binnen als buitenbaden, een bubbelbad, glijbaan en een sauna.

9:00 - 20:00
3 min
IMG_1757
Mauthner Klamm

Mauthner Klamm

Een uitdagende tocht is de Mauthner Klamm. Dit is een kloof in Kötschach-Mauthen, op 5 minuten afstand van Luxury Chalet Mauthner Alm. Er zijn verschillende touwbruggen, rotsen en tunnels. Het pad loopt deels door (kniediep) water. Een leuk avontuur!

Bergwereld Nassfeld

Vlakbij Kötschach-Mauthen vind je de bergwereld Nassfeld, op de grens met Italië. In de zomer kun je hier gebruik maken van 3 liften, welke allemaal naar een andere top gaan. Vanaf de bergstations vind je meerdere wandelpaden, fietspaden, berghutten en speeltuinen voor de kinderen. In dit veelzijdige natuurgebied vind je nog veel meer leuke activiteiten, zoals een zomerrodelbaan, speeltuin, fiets- en wandelpaden, leuke berghutten, vele prachtige uitzichtpunten en een klimpark met kabelbaan. Naast de Millennium Express kun je ook gebruik maken van de Gartnerkofel en Madritschenlift. 

Zomer176

Waldbad Mauthen

Heerlijk zwemmen in het grote natuurzwembad van drinkwaterkwaliteit. Het zwembad is rustig gelegen en is een echt eldorado voor natuurliefhebbers. Het enige geluid dat je zult horen is van het bergwater dat door de naastgelegen beek stroomt. Een grote speeltuin en café-restaurant maken het geheel compleet.

Zomer4

Fietsen

Het Gailtal heeft zeer mooie fietsroutes. Zo is er een prachtige route langs rivier de “Gail”.

Zomer141

Wandelen

Vanuit het chalet zijn er diverse wandelroutes te volgen in de omliggende bergen.

Rodelen

Rodelen

Met een prachtig uitzicht suis je naar beneden op de langste rodelbaan van Karinthië.

Ontdek het geweldige chalet

Wil je vakantie vieren in een vrijstaande chalet voorzien van alle gemakken? Boek dan snel jouw volgende vakantie!